Vernieuwde IVY literverpakking
Duurzaam

IVY Literverpakkingen zijn nu nóg duurzamer

Vandaag is het De Dag van de Duurzaamheid, een dag waarbij we extra stil staan bij de toekomst van onze planeet. Bij IVY zijn wij dagelijks bezig met ontwikkelingen door te voeren die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Vanuit deze gedachte zijn onze vernieuwde IVY Literverpakkingen met compactere doppen ontstaan. Benieuwd waarom? Lees er alles over in deze blog!

Waarom een nieuwe dop?

Bij IVY Literverpakkingen hebben we altijd een handige pompapplicator gebruikt. Deze pomp zorgt ervoor dat je het product gemakkelijk uit de flacon kunt halen en maakt het doseren een stuk eenvoudiger dan met een literverpakking zonder pomp.

We zijn ons ervan bewust dat de pompen extra plastic aan de verpakking toevoegen en extra ruimte in beslag nemen tijdens het transport. Daarom hebben we bij IVY nagedacht over een duurzamere oplossing. Met de introductie van een nieuwe dop voor de IVY Literverpakkingen verminderen we het gebruik van verpakkingsmateriaal en verminderen ons transport. Je hoeft bovendien maar één keer een nieuwe pompaplicator aan te schaffen, die je eenvoudig kunt bijbestellen voor het symbolische bedrag van €0,50. Op deze manier dragen we samen bij aan een beter milieu en dat vinden we bij IVY nou echt mooi.

Hoe werkt het?

  • Bestel je favoriete IVY Literverpakking in combinatie met de pompaplicator
  • Draai de nieuwe dop van de literverpakking af vervang deze door de pompaplicator
  • Bewaar de draaidop en stuur deze samen met jouw schone en lege IVY verpakkingen naar het gratis antwoordnummer
  • Bestel met je statiegeldcode een nieuwe IVY Literverpakking en gebruik de pompaplicator opnieuw

Circulair proces van IVY

Bij IVY maken we gebruik van een circulair proces voor de productie van onze nieuwe literverpakkingen. Jouw ingeleverde, lege en schone flacons worden verwerkt tot granulaatkorrels, waar we nieuwe IVY Literverpakkingen van maken. Ook wanneer deze flacons leeg zijn kunnen ze opnieuw worden verwerkt tot IVY producten.

Om dit circulaire proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, leggen we de nadruk op het schoon aanleveren van de flacons. Door de pompaplicator niet te recyclen, maar juist opnieuw te gebruiken, blijft er minder restproduct over en optimaliseren we het proces. Zo werken we samen aan een mooiere, groenere toekomst!

Circulair proces

Statiegeld op jouw lege, schone flacon

Statiegeld zit op steeds meer producten, om steeds meer materialen te recyclen. Bij IVY zijn we al meer dan 7 jaar bezig met verduurzaming en recyclen.
Help ons met dit circulaire verpakkingsproces door jouw lege, schone flacons naar ons op te sturen en ontvang statiegeld. Zo help je mee aan een duurzamere toekomst, en kunnen wij zo veel mogelijk verpakkingen maken van gerecyclede IVY Flacons.

Ontvang €2,50 statiegeld wanneer je jouw vier lege verpakkingen opstuurt naar ons gratis IVY antwoordnummer:

IVY Hair Care
Antwoordnummer 481
7400 VB Deventer
Statiegeld concept

* De vernieuwde IVY Literverpakkingen zijn verkrijgbaar vanaf het moment dat de oude IVY Literverpakkingen met pompaplicator zijn uitverkocht. Dit is om verspilling van producten tegen te gaan.

socialmedia